Aktivitete

Category Archives: Aktivitete

Panairi i Njohurive 2018 – Le të flasim për novacionin në mësimdhënie dhe nxënie!

Strategjia e projektit ‘Aftësi për Punë’ (S4J) për rritjen e cilësisë së arsimit dhe formimit profesional bazohet në përdorimin e Mënyrave të Reja të të Nxënit përmes Mësimit të Kombinuar. Kombinimi i metodave të ndryshme të të nxënit, si për shembull mësimi përmes platformave online, lejon individualizimin e përvojave për zhvillimin e aftësive të përqendruara … Continue reading Panairi i Njohurive 2018 – Le të flasim për novacionin në mësimdhënie dhe nxënie!

Konferencë: Sponsorizimi për Arsimin & Formimin Profesional

Konferencë: Sponsorizimi për Arsimin & Formimin Profesional S4J, me mbështetjen e UNDP, do të organizojë një konferencë mbi “Sponsorizimin në AFP”, më 24 nëntor 2017, në Vlorë. Qëllimi i kësaj konference është të mblidhen pjesëmarrës të nivelit të lartë nga kompanitë private, sistemi arsimor dhe institucionet përkatëse përgjegjëse për hartimin e politikave dhe marrjen e … Continue reading Konferencë: Sponsorizimi për Arsimin & Formimin Profesional

Prezantimi zyrtar i Aleances Shqiptare per Praktikat Profesionale

Prezantimi zyrtar i Aleances Shqiptare per Praktikat Profesionale Frymezuar nga misioni sublim i Aleances Europiane per Praktikat Profesionale, Swisscontact ne bashkepunim me Dhomen Zvicerane –Shqiptare te Tregtisë (SWISSA), autoritetet kombetare pergjegjese per Zhvillimin e Aftesive Profesionale, partnere dhe pale te tjera te interesuara, do te prezantoje Aleancen Shqiptare per Praktikat Profesionale. Kjo iniciative synon te … Continue reading Prezantimi zyrtar i Aleances Shqiptare per Praktikat Profesionale

Konferencë: Zhvillimi i Aftësive Profesionale në sektorin e turizmit për rajonin Shkodër – Lezhë

Workshop: Zhvillimi i Aftësive Profesionale në sektorin e turizmit për rajonin Shkodër – Lezhë Aktiviteti ka si qellim te shfaqe zhvillimin e aftesive profesionale ne sektorin e Hoteleri-Turizmit ne rajonin e Shkodres (Shqiperia Veriore). Aktiviteti do te bashkoje shkollat profesionale, kompanitë rajonale, aktorët lokalë, krijuesit e politikave dhe organizatat donatore për të rritur dialogun kombëtar … Continue reading Konferencë: Zhvillimi i Aftësive Profesionale në sektorin e turizmit për rajonin Shkodër – Lezhë

Panaire të Praktikave Profesionale në 4 rajone të Shqipërisë

Panaire të Praktikave Profesionale në 4 rajone të Shqipërisë Qellimi i Panaireve te Praktikave Profesionale eshte te sjellin ne ambjentet e shkolles bizneset nga sektoret e ndryshme te rajonit qe lidhen me drejtimet e shkollet, ne menyre qe studentet te njihen me mundesite e praktikave profesionale dhe bizneset te njihen me aplikantet perspektive qe mund … Continue reading Panaire të Praktikave Profesionale në 4 rajone të Shqipërisë

Hapja e “Javës për Praktikat Profesionale”

Hapja e “Javës për Praktikat Profesionale” nga projekti “Aftësi për Punë” Lancimi i “Javës për Praktikat Profesionale” konsiston ne prezantimin e modelit te praktikave profesionale afatgjata ne Shqiperi, e implementuar nga Swisscontact, nepermjet projektit “Aftesi per Pune”; ne nje linje me “Javen Europiane te Aftesive Profesionale”, 20-24 Nentor, nepermjet nje seri aktivitetesh si konferenca, panaire, workshope … Continue reading Hapja e “Javës për Praktikat Profesionale”

Mrekulli në Krishlindje: Nxënësit e SHIP zbukurojnë Vlorën për festa

Ҫfarë kanë të përbashkët “Foto e Ditës”, me zbukurimet festive të Vlorës, postuar nga Kryeministri Rama dhe metoda e të nxënit me bazë projektin? Këto dekorime ubane u prodhuan nga nxënësit e shkollës Industriale Pavarësia. Ajo që u kthye në zonën e preferuar për qytetarët e Vlorës gjatë festave, ishte në fakt pjesë e një … Continue reading Mrekulli në Krishlindje: Nxënësit e SHIP zbukurojnë Vlorën për festa

Biznese lider të hoteleri-turizmit nënshkruajnë marrëveshje bashkëpunimi me Shkollën “Kolin Gjoka”

Duket se periudha e festave ka sjellë plot dhurata për të rinjtë e Lezhës. Së pari, ndërtimi i godinës së re të Shkollës Profesionale Kolin Gjoka me financim nga Bashkimi Evropian. Më pas, Projekti Aftësi për Punë, mandatuar nga Agjencia Zvicerane për Zhvillimi dhe Bashkëpunim, SDC, mbështeti laboratorët e informatikës të kësaj shkolle. Po kështu, … Continue reading Biznese lider të hoteleri-turizmit nënshkruajnë marrëveshje bashkëpunimi me Shkollën “Kolin Gjoka”

Lançohet Rrjeti Kombëtar i Bizneseve Partnere të AFP

Punojësit e kualifikuar janë faktor kyç për biznese fitimprurëse dhe një ekonomi në rritje. Në vende si Zvicra, janë sipërmarrësit ata që luajnë një rol drejtues në prodhimin e vazhdueshëm të profesionistëve të aftë. Kështu, përfitojnë si kompanitë ashtu dhe nxënësit, pasi të parat gjejnë punonjës kompetentë, ndërsa të dytët gjejnë punë, pra, një situatë … Continue reading Lançohet Rrjeti Kombëtar i Bizneseve Partnere të AFP