Bizneset

Category Archives: Bizneset

Biznes

Vizitë në shkollën profesionale ‘Kolin Gjoka’ në Lezhë

Në dy vitet e fundit kemi parë një transformim frymëzues të ofruesve të arsimit dhe formimit profesional që mbështet projekti i financuar nga Agjencia Zvicerane për Zhvillim dhe Bashkëpunim (SDC) ‘Aftësi për Punë’. Skuadra e projektit është e inkurajuar nga ky zhvillim, i cili tashmë ka hyrë në fazën e konsolidimit. Në kuadër të zgjerimit … Continue reading Vizitë në shkollën profesionale ‘Kolin Gjoka’ në Lezhë

…dhe fituesi është… “Aftësi për Punë”!

…dhe fituesi është… “Aftësi për Punë”! Mbrëmja e 27 prillit solli surpriza vërtet të këndshme për projektin “Aftësi për Punë” S4J! ICT Awards, një program i cili shpërblen përpjekjet më të mira të bazuara në teknologjinë e informacionit dhe komunikimit, vlerësoi me Çmim Mirënjohjeje projektin më novator të arsimit profesional në Shqipëri, “Për punën e shkëlqyer … Continue reading …dhe fituesi është… “Aftësi për Punë”!

Remote Apprenticeships in ICT for students of vocational education in Albania

Remote Apprenticeships in ICT for albanian VET students The future looks bright for Information and Communication Technology (ICT) students in vocational education in Albania. Eleven industry leading companies have teamed up with two vocational schools in Lezha and Vlora municipalities to offer apprenticeships for 98 students.   This cooperation is promoted and supported by ‘Skills … Continue reading Remote Apprenticeships in ICT for students of vocational education in Albania

Shumë shpejt, Praktika Profesionale në Distancë për nxënësit e Lezhës dhe Vlorës

11 kompani shqiptare, lider në fushën e Teknologjisë së Komunikimit dhe Informacionit, nisin bashkëpunimin me shkollat mesme profesionale në Lezhë dhe Vlorë. Tiranë, 18 shkurt – Ditën e premte dhe të shtunë, përfaqësues të shkollës së mesme profesionale “Kolin Gjoka” (Lezhë) dhe shkollës industriale “Pavarësia” (Vlorë), u takuan me përfaqësuesit e bizneseve lider të TIK, … Continue reading Shumë shpejt, Praktika Profesionale në Distancë për nxënësit e Lezhës dhe Vlorës

4 parashikime për të ardhmen e punës

Inteligjenca artificiale mund të krijojë vende pune, por jo të na i grabisë neve, thotë Drejtori Ekzekutiv i Upwork, platformë online për ofrimin e shërbimeve në mënyrë të pavarur (freelance). Unë mendoj për të ardhmen e punës çdo ditë, si në jetën time profesionale ashtu edhe në atë personale. E ardhmja më intereson, si baba … Continue reading 4 parashikime për të ardhmen e punës

Modeli i Lezhës: Praktika të Mira të AFP në Shqipëri

Në fund qershori u mbajt në Tiranë Seminari Rajonal i Komitetit të Donatorëve për Arsimin dhe Formimin Profesional (DC dVET).  Aty morën pjesë edhe kolegët tanë Sidita Dibra (menaxhere komponenti për mënyrat e reja të të nxënit dhe AFP) dhe Fation Dragoshi (menaxher projekti), së bashku me përfaqësuesit e agjencive më të mëdha donatore mbështetëse … Continue reading Modeli i Lezhës: Praktika të Mira të AFP në Shqipëri

Mësuesit e Hoteleri-Turizmit certifikohen nga Hoteli me Standarde Ndërkombëtare në Tiranë

Tashmë mësuesit e hoteleri-turizmit në Lezhë, Vlorë dhe Berat janë në kontakt me të rejat e fundit të industrisë së shërbimit. Kështu, nxënësit e shkollave profesionale të këtyre zonave turistike do të përfitojnë nga njohuritë dhe aftësitë e reja të mësuesve të tyre. Kjo falë një marrëveshje bashkëpunimi midis hotelit me 5 yje Plaza Tirana … Continue reading Mësuesit e Hoteleri-Turizmit certifikohen nga Hoteli me Standarde Ndërkombëtare në Tiranë

Krijohet Rrjeti Rajonal i Bizneseve të Vlorës

Në një format inovativ tërheqës të ngjashëm me Speed- Dating, sipërmarrës të rajonit të Vlorës vendosën mbi rrugët reale të bashkëpunimit shkollë-biznes. Këto mënyra bashkëpunimi synojnë ta kthejnë arsimin dhe formimin profesional për të rinjtë në dobi të kërkesave të tregut, por dhe të bazuar fort në teknologji dhe tek fleksibiliteti i programeve të ofruara. … Continue reading Krijohet Rrjeti Rajonal i Bizneseve të Vlorës