Lajme

Altin Prenga: Duhen synuar modelet e qëndrueshme të biznesit
Altin Prenga është pronar i kompleksit të agroturizmit “Mrizi i Zanave”. Zhvilluam intervistën më poshtë për të marrë këndvështrimin e tij lidhur
Read more.
Raporti i gjurmimit: Si ka ndryshuar situata e të diplomuarve nga AFP në tregun e punës?
Gjurmimi ka të bëjë me ndjekjen e nxënësve të diplomuar apo certifikuar nga shkolla një vit pas diplomimit apo certifikimit
Read more.
Platforma “Mësovet”: Mësim në distancë për nxënësit e AFP-së
Si rrjedhojë e përhapjes së virusit COVID-19, shkollat në Shqipëri qëndrojnë të mbyllura, të paktën deri në datën 23 mars.
Read more.
Sekreti i tregut të punës më efikas në botë: më pak studentë në universitete
Zvicra mund të mburret me tregun e punës më efikas në botë. Ky fakt është thelbësor për të shpjeguar se
Read more.
“Prodhimi” i mundësive
Nga Bill Gates   Një kompani prodhuese e pjesëve për automjete ka arritur rezultate të shkëlqyera me nxënësit në Tenesi.
Read more.
Praktikat profesionale afatgjata – receta e suksesit zviceran
Në Zvicër, arsimi dhe formimi profesional (AFP) çmohet shumë, pasi bën të mundur që të rinjtë të mësojnë një zanat
Read more.
Si mund të ngushtohet hendeku i aftësive nga përdorimi i teknologjisë
  E ardhmja e punës po ndryshon me shpejtësi. Për shkak të rritjes së numrit të makinerive dhe të automatizimit,
Read more.
Praktika profesionale pranë ofruesve të AFP-së për studentë dhe të diplomuar nga universitetet
Ka disa mënyra sesi institucionet mund të bashkëpunojnë me organizmat partnere. Ofrimi i praktikave profesionale është një nga këto forma.
Read more.