Projekti Aftësi për Punë Nis Rrugëtimin me Muzikë

Projekti Aftësi për Punë Nis Rrugëtimin me Muzikë

[:al][vc_row][vc_column][vc_media_grid element_width=”3″ gap=”2″ grid_id=”vc_gid:1493118331222-9c42f7e4-af85-8″ include=”12835,12834,12833,12832″][vc_column_text]Ministri Klosi foli mbi vizionin dhe punën e qeverisë shqiptare për kualifikimin e të rinjve. Nëndrejtori i Agjensisë Zvicerane për Zhvillim dhe Bashkëpunim për Europën Lindore Z. Maître u tregoi pjesëmarrrësve avantazhet e modelit zviceran të Arsimit dhe Formimit Profesional dhe theksoi rëndësinë e tij për punësimin dhe rritjen ekonomike. Nëndrejtori i Projektit S4J, Z. Dragoshi, nënvizoi aspektet inovatore që do të sjellë projekti me teknologjitë në procesin mësimor dhe orientimin e karrierës.
Ky event nuk do të kishte qenë i plotë pa zërin e nxënësve, kursantëve, apo fëmijëve që ëndërrojnë të jenë profesionistë. Nga skena e koncertit, sipërmarrësit “mendjehapur” theksuan fort rëndësinë e bashkëpunimit me shkollat profesionale. Këta folës transmetuan mesazhin sesa e rëndësishme është të investosh për zhvillimin e aftësive ndërkohë që vendi ecën me hapin e teknologjisë globale.
Aftësi për Punë është aktualisht projekti më i madh në fushën e arsimit profesional në vend, me fokus zhvillimin e teknologjisë në procesin e të nxënit dhe mësimdhënies, forcimin e marrëdhënieve me biznesin, rritjen e numrit të vajzave në shkollat profesionale, si dhe lehtësimin e kalimit të nxënësve nga shkolla në punë.
[/vc_column_text][vc_column_text]Për here të parë një projekt për kualifikimin e të rinjve në shkollat profesionale nis rrugëtimin e tij me një publik dhe entuziazëm të madh. Një koncert veror në qytetin jugor bregdetar të Vlorës u bë pjesë e hapjes së projektit Aftësi për Punë, apo siç njihet shkurt S4J. Nën moton “Rrugë të Reja për Ty”, referuar metodave inovatore mësimore dhe të kalimit nga shkolla në punë që do të futen përmes këtij projekti, artistë të mirënjohur si Eneda Tarifa dhe Poni performuan përpara 2500 spektatorëve që kishin mbushur sheshin”Pavarësia” të qytetit. Humoristi Florian Binaj solli skeçe gazmore në këtë event të ndjekur nga të rinj, nxënës të shkollave profesionale, kursantë të qendrave të formimit, sipërmarrës, fëmijë dhe prindër.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][:en][vc_row][vc_column][vc_media_grid element_width=”3″ gap=”2″ grid_id=”vc_gid:1493118681638-b3e07fbb-d574-0″ include=”12835,12834,12833,12832″][vc_column_text]Never has a skills development project started amid such a vast audience and enthusiasm. A summer concert in the South cost city of Vlora was part of the Kick Off Event of Skills for Jobs Project (S4J).
Under the motto “New Ways for You” referring to the innovative learning methods that Swisscontact will support, successful Albanian performers such as Eneda Tarifa (who represented this year Albania in the Euro Song Competition) and Poni (a celebrated folk music singer) entertained the 2500 participants filling out the main city square. The comedian Florian Binaj brought his funny chops to this audience of youngsters, VET students, teachers, entrepreneurs, children and parents.
Minister Klosi and Dep. SDC Director for Eastern Europe Mr. Maître, informed the public respectively on the Albanian government and Swiss Government support to VET, while Dep. Project Manager for S4J Mr. Dragoshi pointed out the innovative aspects of the project.
This event would not have been complete without the voice of VET students, children dreaming to be VET professionals and an “enlightened” entrepreneur. They brought the message of how important is to invest in skills development while keeping up with the global technology pace.
Currently, Skills for Jobs is the main skills development project in the country working directly at school level. 6500 young people will benefit from having a better qualification and preparation for a job thanks to this project.
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][:]

Share This Article: